2013/1

Tartalomjegyzék: 
OldalSzerzőCím
2
CSETE GYÖRGY 75 ÉVES
36
Toroczkai Wigand Ede alaprajzai
40
Ybl-díj 2013 ? Kravár Ágnes
46
Zsigmond László építészt rendes tagjává választotta a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia
48
Kós Károly-díj 2013 ? AXIS
52
Vízbe fojtottak egy falut
58
A Kós Károly Egyesülés konferenciája Rácalmáson
59
A Makovecz Imre Alapítvány első éve
60
HÍREK
62
KÖNYVAJÁNLÓ
borítón: Csete György: Ópusztaszer, Nemzeti Emlékhely, épületrészlet;
Beremend, Megbékélés-kápolna (Zsitva Tibor felvételei)
 
Tisztelt Olvasó!
 
Örökös főszerkesztőnk, Makovecz Imre eltávozásával lapunk is változásokra kényszerül. A Kós Károly Egyesülés megbízásából a főszerkesztői megbízatást én veszem át.
Lapunk arculatát Makovecz Imre mellett Gerle János két évtizedes munkája határozta meg. Így lett az Országépítő a hazai és nemzetközi szerves építészeti gondolkodás hírvivője, a szakmai, társadalmi és környezeti problémák közvetítője, eredményeinek tükre, és emellett a Kós Károly Egyesülés belső életének, tagszervezetei munkásságának krónikása. Ezt a munkát szeretném folytatni az újjáalakult és kibővített szerkesztőbizottság és a KKE egész tagsága segítségével.
Kőszeghy Attilát 2010-ben még Makovecz Imre kérte fel a felelős szerkesztői tisztség ellátására, s ő két évre vállalta a tisztséget. Ezúton is köszönöm eredményes tevékenységét.
Az új felelős szerkesztő személyére ? akire a lapszámok elkészítésének közvetlen irányítása, összefogása mellett alkotó szerkesztői feladatok várnak ? a következő taggyűlésen teszek javaslatot, jelöltem, Dénes Eszter azonban már ennek a lapszámnak az összeállításában is tevékenyen részt vett. Kérem, fogadják őt bizalommal.
 
Dévényi Sándor
CsatolmányMéret
PDF ikon orszagepito-2013-1.pdf18.81 MB